myTaste.se

Julmarknad på Hedvigs trädgård

 
Hej vänner!
 
Inte kan man tro att vi har den sjätte december i dag när man tittar ut genom fönstret - bara regn och blåst så långt ögat når och inte en gnutta snö på marken.
 
Arton dagar kvar till julafton och vi tänder det andra ljuset i adventsstaken 🌟
 
Åt en riktigt mysig adventsfrukost i morse med julskinka på vörtbröd, lussekatt och pepparkakor vilket fick mig att börja toklängta efter julmat : ) 
Det får nog bli en tur ut till IKEA den här veckan, vi åt deras julbord förra året och det var riktigt riktigt gott och dessutom väldigt billigt 129 kronor för FAMILYmedlemmar, barn upp till 13 är äter för 19 kronor!!! 
 
Som lite grädde på ris à la maltan så slipper man ju både laga maten, plocka undan och diska ; )
 
 
 
I helgen har vi jobbat för att komma i julstämning här hemma. 
Vi har bakat saffransbröd och pepparkakor ( de vi bakade förra helgen är redan slut konstigt nog ; ) lyssnat på julmusik ( älskar julmusik så det blir mycket av den varan just nu både hemma och i bilen ) och klätt julgranen.
Nu var det väl mest jag och Flisan som bakade, inte lätt att få en trettonåring att sitta ner vid köksbordet och baka bara för att hans mamma tycker det är så mysigt och sjuåringen tyckte att det räckte med att baka en gång ; ) Men bakat blev det och granen står där så glittrande och fin i vardagsrummet. 
 
 
I dag har vi varit på julmarknad på Hedvigs trädgård. En sån där riktigt traditionell julmarknad ni vet med hemslöjdade varor, varm glögg, fårskinn, julgodis, saffransbröd, julgrupper och tomtar i alla möjliga färger och former. Har ni svårt att komma in i den där riktigt mysiga julstämmningen så ska ni definitivt göra ett besök på en julmarknad. Det kan liksom inte bli fel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det gäller att jobba med det man kan och det som finns runt omkring för att komma i julstämning när nu vädret vägrar vinter, eller hur  ; ) 
 
 Önskar er en mysig söndagskväll.
 
Kram Malin