En effektiv dag & att lyckas i köket
Tjingeling!
Så var jag inskriven p å r i k t i g t!!
Har betalat årsavgiften, med friskvårdspengar från arbetsgivaren (tackar ödmjukast för den möjligheten, har varit lite dålig på att utnyttja dessa pengar genom åren men nu så) fått ett nytt passerkort, en tränings-loggbok och en ryggsäck : )
Nu är det liksom ingen återvändo, nu är det upp till bevis och det känns bara härligt : D
Förutom gymmet har jag även hunnit med att övningsköra med Flisan, handla, tvätta bilen och laga en riktigt smaskig middag.
Det är otroligt vad mycket man egentligen hinner med när man lägger manken till och försöker vara så effektiv som möjlig, ja det underlättar naturligtvis att man slipper hämta barn på fritids och skola ; )
x
x
x
Gjorde mig till och lagade två olika maträtter idag, vilket jag inte har för vana att göra eftersom jag tycker att barnen ska kunna äta samma mat som oss vuxna (om det inte är något väldigt speciellt förstås) det blev pasta med skinksås till barnen och cannelloni till oss vuxna.
Kombinerade ihop lite olika recept som jag hittade på nätet och resultatet blev riktigt riktigt gott, om jag får säga det själv ; )
(tar lite tid men det är s å värt det)
Cannelloni med ricotta & spenat
2 port
200 gr färska lasagneplattor
riven parmesan
Ricottafyllning
1 gullök
2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater i marinad
150 gr färsk spenat
150 gr ricottaost
salt, peppar
1 1/2 msk oregano
Skala och skiva lök och vitlök, stek tillsammans med spenat och tomater
tills vätskan har försvunnit. Ha i osten och kryddorna. Ställ åt sidan.
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
400 gr finkrossade tomater med basilika
2 msk tomatpuré
salt, peppar
1 tsk socker
Stek vitlök, i lite olja, i en kastrull. Blanda i tomatkross och tomatpuré,
låt koka i 45 min under lock. Smaka av med kryddorna.
Béchamellsås
100 gr smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
salt, peppar
1 krm muskotnöt
Smällt smöret och vispa i mjölet. Häll i mjölken lite i taget under omrörning så
det inte fastnar eller blir klumpar. Låt koka upp. Smaka av med kryddorna.
Rulla in fyllningen i lasagneplattorna (öppna förpackningen precis innan du ska
börja så inte plattorna hinner torka) och lägg i en ungsform. Häll över béchamelsåsen
och tomatsåsen. Riv över lite parmesan. Gratinera i 225 grader i ca 15 min.
Smaklig spis
Kram Malin