myTaste.se

En effektiv dag & att lyckas i köket

 
Tjingeling!
 
Så var jag inskriven p å  r i k t i g t!!
Har betalat årsavgiften, med friskvårdspengar från arbetsgivaren (tackar ödmjukast för den möjligheten, har varit lite dålig på att utnyttja dessa pengar genom åren men nu så) fått ett nytt passerkort, en tränings-loggbok och en ryggsäck : ) 
Nu är det liksom ingen återvändo, nu är det upp till bevis och det känns bara härligt : D
 
Förutom gymmet har jag även hunnit med att övningsköra med Flisan, handla, tvätta bilen och laga en riktigt smaskig middag.
Det är otroligt vad mycket man egentligen hinner med när man lägger manken till och försöker vara så effektiv som möjlig, ja det underlättar naturligtvis att man slipper hämta barn på fritids och skola ; )
 
x
x
 
Gjorde mig till och lagade två olika maträtter idag, vilket jag inte har för vana att göra eftersom jag tycker att barnen ska kunna äta samma mat som oss vuxna (om det inte är något väldigt speciellt förstås) det blev pasta med skinksås till barnen och cannelloni till oss vuxna. 
Kombinerade ihop lite olika recept som jag hittade på nätet och resultatet blev riktigt riktigt gott, om jag får säga det själv ; ) 
 
(tar lite tid men det är s å värt det)
 
 
 
 
 
                                                          Cannelloni med ricotta & spenat
 
                                                                              2 port
 
                                                              200 gr färska lasagneplattor
                                                                      riven parmesan
 
                                                                         Ricottafyllning                                                                       
                                                                            1 gullök                                                                                  
                                                                        2 vitlöksklyftor                                                                        
                                                             5 soltorkade tomater i marinad                                              
                                                                     150 gr färsk spenat                                                                
                                                                      150 gr ricottaost                                                                      
                                                                          salt, peppar
                                                                     1 1/2 msk oregano
                                Skala och skiva lök och vitlök, stek tillsammans med spenat och tomater
                                tills vätskan har försvunnit. Ha i osten och kryddorna. Ställ åt sidan.
 
                                                                           Tomatsås  
                                                                       1 vitlöksklyfta
                                                       400 gr finkrossade tomater med basilika
                                                                     2 msk tomatpuré
                                                                        salt, peppar                                   
                                                                       1 tsk socker
                                 Stek vitlök, i lite olja, i en kastrull. Blanda i tomatkross och tomatpuré,
                                 låt koka i 45 min under lock. Smaka av med kryddorna.
 
                                                                         Béchamellsås
                                                                          100 gr smör
                                                                           2 msk mjöl
                                                                            3 dl mjölk
                                                                          salt, peppar
                                                                       1 krm muskotnöt
                                Smällt smöret och vispa i mjölet. Häll i mjölken lite i taget under omrörning så 
                                det inte fastnar eller blir klumpar. Låt koka upp. Smaka av med kryddorna. 
 
                        Rulla in fyllningen i lasagneplattorna (öppna förpackningen precis innan du ska 
                        börja så inte plattorna hinner torka) och lägg i en ungsform. Häll över béchamelsåsen
                        och tomatsåsen. Riv över lite parmesan. Gratinera i 225 grader i ca 15 min. 
 
                                                                          Smaklig spis
 
 
 
                                                                          Kram Malin