myTaste.se

Supersmarrig pastasås med kyckling

 
Tjingeling!
 
Burrr.... här vaknade vi till Sibirienkyla idag med en termometer som visade - 18 grader. Hade verkligen ingen lust att gå utanför dörren men Wille hade tid hos tandläkaren så det var bara att pallra sig ur sängvärmen och klä på sig extra varma kläder och tacka han där uppe för att bilen stod i garaget med kupé- och motorvärmare på : )
 
Slocknade under en filt i soffan när vi kom hem inte van att vakna av larmet före klockan tio ; )
Tanken var väl att hinna få undan lite här hemma idag, det skulle behöva dammsugas och torkas av både här och där sen hade jag tänkt hinna rensa lite i Gustavs rum ( tänk att det ska vara så svårt att bara vara ledig när man är ledig ) men när jag väl vaknat hade både viljan och orken försvunnit så eftermiddagen spenderades istället i soffan hos grannen småpratandes över en kopp te : ) 
 
 
Kvällens middag blev pasta med kycklingsås, jättesmarrigt om jag får säga det själv ; )
 
 
 
 
 
 
 
600 gr kycklingfilé
1 purjolök
2 pkt bacon 
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl lätt cremé fraiche
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar, torkad dragon 
Tagliatelle
 
Skiva och stek purjolöken mjuk.
Klipp baconet ( mycket lättare än att dela med kniv ) stek gyllenbrunt och låt rinna av på huhållspapper.
Dela kycklingen i mindre bitar och stek i lite av fettet från baconet, salta och peppra. 
Blanda samman kyckling, lök och bacon och krydda med torkad dragon, blanda i matlagningsgrädde och cremé fraiche. Låt sedan såsen puttra medan du kokar pastan. 
 
 
I morgon tar jag med mig barnen på en bio date. 
 
Kram Malin 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - iza svenningsson:

Åh va gott!

Svar: Synd bara att det mottogs så svalt av barnen förutom av den minsta då som faktiskt åt utan att klaga ; )
Mallansvardag