myTaste.se

Blåbärspaj

Tjingeling vänner! 
 
Ligger här i skuggan under parasollet och bläddrar bland alla inredningstidningar och kataloger som har kommit. Känner suget komma krypande, suget att göra om - köpa nytt - fräscha till. Som alltid när sommaren börjar lida mot sitt slut (fast nog har vi några veckor kvar med sol och bad) och hösten kryper närmare får jag den där känslan. Och jag gillar den ; ) 
 
Hur är det med er, känner ni på samma sätt? 
 
 
 
Här har vi bara tagit det lugnt idag solat på terassen, badat i poolen och fikat nybakad blåbärspaj. Åh pajen blev sååååå god, söt och knäckig. Och den var så enkel att göra.
Tänkte ni ville ha receptet : ) 
 
Blåbärspaj
2 fpk blåbär + 1 msk socker
125 gr smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker 
1 1/2 dl havregryn 
Bred ut blåbären i pajformen och strö över lite socker. Nyp i hop smör, mjöl, socker och havregryn till en deg och sprid ut över bären. Grädda på 225 grader i ca 20 min. 
Vi njöt pajen med lite lättvispad vaniljsås. 
 
 
Ikväll väntar härligt tjejmys med en kär vän. Ser fram emot både lite bubbel & en massa babbel. 
 
Önskar er alla en härlig torsdagskväll. 
 
Kram M 
 
 

Att säga hejdå.

Hej vänner! 
 
Ja nu är vi hemma igen efter 6 fantastiska dagar uppe i Norrland. Vi har blivit rejält bortskämda med god mat och dryck, vila och naturligtvis underbart väder :  )
Men visst är det skönt att komma hem igen. Hem till sina egna saker, till sin säng och sina vanor.
 
 
Mindre roligt var det förstås att komma hem till en sjuk liten gerbil. Vi visste redan när vi åkte att någonting inte stod rätt till men det gick inte att få tid hos veterinären. Men idag har vi varit där och fått diagnosen: tumör. JAG HATAR DET ORDET!!!!! Det drabbar alldeles för många både djur och människor. Tyvärr fanns det ingenting att göra, ingen lindring att få. Men beslutet var ändå tungt att ta, jag tror mitt hjärta gick i tu en bit - vi måste avliva vår lilla Piff (även Puff då små gerbiler inte kan leva ensamma, han skulle ha dött av sorg)
För första gången fick jag vara med om att hålla ett liv i handen och känna hjärtat sakta ner för att tillslut tystna helt. Vad vi grät min mellan och jag när vi åkte hem med våra små i sin låda.
Nu ligger de så fridfullt bredvid varandra, i lugnet och tystnaden, i skogsdungen bakom vårat hus. För alltid saknade i våra hjärta💙 
 
 
 
 
I dag är det dessutom 13 år sedan min mamma somnade in i sviterna av sin cancer.
Älskade lilla mamma. Vad jag saknar dig ❤️ 
 
F.U.C.K. C.A.N.C.E.R
 
 
 
Hade så många bilder att visa på vårt paradis här hemma. Men det känns inte som det passar just nu, får bli en annan gång. 
 
Ta ta hand om er. 
 
Kram M 

En dag i paradiset.

God kväll!
 
Och vilken härlig kväll vi har. 
Solen lyser med sina sista strålar genom grantopparna här uppe på berget och vinden blåser så där lagom ljummet. 
Har jag sagt att jag älskar detta väder ; ) 
 
Idag har vi som sagt haft en liten paus ifrån solen i och med vår lilla tur till Paradisbadet.
Vi var där redan när de öppnade, klockan 10.00, för att slippa den värsta kön till de stora rutschkanorna. 
Herregud vad vi har åkt, lekt, sprungit upp för trappor, simmat, burit plastringar, sprutat vatten och hoppat från trampolin. Vi kommer nog alla att somna ovaggade ikväll. Men sååå roligt vi har haft : ) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilleman bestämde sig för att han också skulle hoppa från 3 meter precis som de stora barnen. Och kan ni tro att han gjorde det också!!!! Jag har ju sagt att det är kruter i den lilla mannen ; ) 
 
(Ledsen för att vissa av bilderna är så mörka, hade bara med mig ajfånen.)
 
 
Nu ska här dukas inför middagen.
Idag blir det svärmors makalöst goda kasslergratäng. Ska nog ta och skriva ner receptet åt er, men det får bli en annan dag. 
 
Kram M 
 
 
 
Visa fler inlägg