myTaste.se

Sommartider hej hej

I dag, eller rättare sagt i natt, har vi tagit ännu ett steg närmare sommaren när vi vridit fram klockan en timme. Sommartid betyder ju att vi tar fram utemöblerna och det blir ljusare på kvällarna precis som på sommaren.
Här i huset gick vi inte upp fören klockan visade halv tolv!!! och halva dagen hade gått. Skönt att vi fick så mycket gjort i går för i dag fanns det inte energi till någonting, en typisk söndag med andra ord. 
 
Har suttit ute i solen på framsidan, där det precis är lä och tittat igenom senaste Leva & Bo ( älskar inredning ni vet ;) Där var det riktigt varmt och skönt trots att luften var mycket kyligare idag. Satt och blundade ett tag och drömde att jag låg på en strand i Karibien, det var nästan så jag hörde plasket från vågorna. 
 
Fick lite en-kopp-te-med-en-vän begär på eftermiddagen så jag bjöd in mig själv till min vän C. Vi satt på deras varma, mysiga, inglasade altan drack te och samtalade om allt mellan himmel och jord, som vi alltid gör när vi träffas. 
 
Kvällen till ära blev det grillat igen. Är det sommartid så är det, eller hur ;) 
 
 
Fast idag serverades maten inomhus då termometern bara visade 4.2 grader ute. 
 
Vi hörs snart igen. 
 
Kram 
 
Malin

Ja det är våren, ja det är våren.....

Här har ni killen som kan cykla. Ja sa ju att det skulle gå fort :) Jag kan dock inte ta åt mig äran den här gången, det är tack vare storasyster minsann ( ja och lite pappan oxå ) Tack älskade Flisan för att du är en sån fantastiskt storasyster. 
 
 
Här börjar lugnet lägra sig efter en dag fylld med allt från blommor till premiär grill. Jag tog en härlig långpromenad på förmiddagen och lät solen värmde mina vita armar - de behöver verkligen all sol de kan få för just nu bländas man av dem ;) Hade sällskap av två gula citronfjärilar efter vägen som jagade varandra och söta små blommor tittade fram i dikena. Det gav vårkänslor ända in i märgen. 
 
 
 
 
Det blev en tur till återvinningen också, vi behövde verkligen städa bort allt på altan. Det samlas alltid högar med skräp där under vintern konstigt nog ;) Passade på att köpa med lite "färg" hem från Plantagen när vi ändå var på språng. 
 
 
Vi han med grillpremiär och middag på altan också. Är det vår så är det. 
 
 
Här blir det nostalgikväll med barnen i kväll, vi ska se Gremlings 1. Kommer ihåg att jag tyckte den var jäääääätteläskigt men så var jag ju inte mer än 10 år då. 
 
Kram på er alla. 
Malin

Tacosgratäng

Fredag i vårt Casa betyder som ni vet tacos till middag, det är liksom inte fredag hos oss annars ;) Under senare tid har jag dock börjat experimentera lite till oss vuxna. Nu mer blandar vi mellan "vanlig" tacos, nachos, tacosallad, tacosgratäng och tacospizza. 
 
I dag blev det gratäng:
 
 
500gr köttfärs
tacokrydda
200 gr philadelphia ost
I dl tacosås
lök
paprika
riven ost 
Stek köttfärsen och blanda i kryddan, låt puttra några minuter. Lägg köttfärsen i en ugnsform. Blanda ost och tacosås och bred över. Hacka lök och paprika och ha över blandningen. Ha sist på riven ost. In i ugnen på 225 grader i 15 min. Dekorera gratängen med nachochips. 
Jättegott!! 
 
 
Önskar er en fortsatt härlig fredagskväll. 
Kram Malin 
 
 
Visa fler inlägg